Ingrediente
- Avem nevoie pentru aluat de :
- 2 plicuri drojdie uscata sau 50 grame de drojdie proaspata ( eu am pus proaspata ca p prefer )
- 375 ml lapte cald,
- 160 grame de zahar,
- 2 oua mari la temperatura camerei,
- 2 galbenusuri la temperatura camerei,
- 780 grame de faina ( zice reteta la mine mereu se cere parca mai multa adaugati cat sa puteti lucra aluatul ) ,
- 1 lingurita sare,
- 200 grame unt,
- eu am mai adaugat coaja de portocala.
- Pentru umplutura
- nutella si stafide
Mod de preparare
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.
Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.
Inchidem bila si aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.
Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat sa fac poze cu sectiunea
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|