Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

Postat de Sylvia in Prajituri
27 Sep 2010 | 7931 vizualizari
Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

Am mai facut o data aceasta forma de briose atunci dupa reteta originala luat de pe blogul d-nei Gabriela Cara . Pentru ca am ramas fascinata de forma obtinuta mi-am indeplinit dorinta si dupa acelasi model am crosetat niste cozonacei mici facuti dupa reteta ( de la Ari cu blogul cucina-jugariu ) care zic eu e cea mai gustoasa retet de cozonaci din cate am gustat.

Ingrediente

  •  Avem nevoie  pentru aluat  de  :
  • 2 plicuri drojdie uscata sau 50 grame de drojdie proaspata ( eu am pus proaspata ca p prefer )
  • 375 ml lapte cald,
  • 160 grame de zahar,
  • 2 oua mari la temperatura camerei,
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei, 
  • 780 grame de faina ( zice reteta la mine mereu se cere parca mai multa adaugati cat sa puteti lucra aluatul )  , 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt,
  • eu am mai adaugat coaja de portocala. 
  • Pentru umplutura
  • nutella si stafide

Mod de preparare

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.

Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.

Inchidem bila si   aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija   si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.

 Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat  sa fac poze cu sectiunea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Postat de andaoana

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 12:00
Si ceva dulce
la 27.09.2010, 12:12
Foarte frumos!
la 27.09.2010, 12:15
extraordinari
la 27.09.2010, 12:18
Ce frumosi sunt
la 27.09.2010, 12:25
Foarte frumosi

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking