Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

Postat de Sylvia in Prajituri
27 Sep 2010 | 7942 vizualizari
Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

Am mai facut o data aceasta forma de briose atunci dupa reteta originala luat de pe blogul d-nei Gabriela Cara . Pentru ca am ramas fascinata de forma obtinuta mi-am indeplinit dorinta si dupa acelasi model am crosetat niste cozonacei mici facuti dupa reteta ( de la Ari cu blogul cucina-jugariu ) care zic eu e cea mai gustoasa retet de cozonaci din cate am gustat.

Ingrediente

  •  Avem nevoie  pentru aluat  de  :
  • 2 plicuri drojdie uscata sau 50 grame de drojdie proaspata ( eu am pus proaspata ca p prefer )
  • 375 ml lapte cald,
  • 160 grame de zahar,
  • 2 oua mari la temperatura camerei,
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei, 
  • 780 grame de faina ( zice reteta la mine mereu se cere parca mai multa adaugati cat sa puteti lucra aluatul )  , 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt,
  • eu am mai adaugat coaja de portocala. 
  • Pentru umplutura
  • nutella si stafide

Mod de preparare

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.

Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.

Inchidem bila si   aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija   si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.

 Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat  sa fac poze cu sectiunea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

Postat de simona72

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de mirela0911

Desert turta dulce glazurata

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 12:00
Si ceva dulce
la 27.09.2010, 12:12
Foarte frumos!
la 27.09.2010, 12:15
extraordinari
la 27.09.2010, 12:18
Ce frumosi sunt
la 27.09.2010, 12:25
Foarte frumosi

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking