Ingrediente
Aluat
- 1kg faina
- 4oua
- 200g unt
- 1cana cu zahar
- 50g drojdie
- 1cana cu lapte
- arome
- 1lingurita rasa cu sare
Umplutura 1
- 300g nuca macinata
- 5linguri zahar
- 100ml lapte
- arome
Umplutura 2
- 300g mac
- 5linguri zahar
- 100ml lapte
- vanilie
Umplutura 3
- 300gbranza proaspata de vaci bine scursa
- 100g stafide
- 2oua mici
- 5linguri zahar
- coaja de lamaie
Mod de preparare
Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine un aluat;daca mai trebuie lapte,adaugam putin iaurt;framantam aluatul turnand cate putin unt topit,si framantam,si framantam,pana aluatul devine usor si nelipicios;acoperim vasul si-l lasam sa creasca;in acest timp pregatim umpluturile
Pentru umplutura1,amestecam ingredientele pe foc pana rezulta o pasta iar la urma adaugam aromele;daca este subtire,mai adaugam nuca
Pentru umplutura2,procedam la fel
Pentru umplutura3,intr-un bol amestecam branza cu restul ingredientelor
Dupa ce aluatul a crescut,facem 2-3suluri,taiem bucati egale(nu mari)apoi fiecare bucata o aplatizam in palme,punem cate o lingura de umplutura,strangem aluatul si formam sfere;punem aceste sfere intr-o forma rotunda unsa cu unt,intercalate impluturile;mai lasam sa creasca si in forma,apoi ungem cu ou batut si presaram cu diferite seminte de in sau susan
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|