Cozonac cu trei umpluturi

Postat de ianculubita in Dulciuri
1 Mai 2013 | 3949 vizualizari
Cozonac cu trei umpluturi

Acesta este cozonacul pe care-l fac in fiecare an;este si cu aspect si delicios,chiar daca pare complicat,nu este!!

Ingrediente

Aluat

  • 1kg faina
  • 4oua
  • 200g unt
  • 1cana cu zahar
  • 50g drojdie
  • 1cana cu lapte
  • arome
  • 1lingurita rasa cu sare

Umplutura 1

  • 300g nuca macinata
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • arome

Umplutura 2

  • 300g mac
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • vanilie

Umplutura 3

  • 300gbranza proaspata de vaci bine scursa
  • 100g stafide
  • 2oua mici
  • 5linguri zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine un aluat;daca mai trebuie lapte,adaugam putin iaurt;framantam aluatul turnand cate putin unt topit,si framantam,si framantam,pana aluatul devine usor si nelipicios;acoperim vasul si-l lasam sa creasca;in acest timp pregatim umpluturile

Pentru umplutura1,amestecam ingredientele pe foc pana rezulta o pasta iar la urma adaugam aromele;daca este subtire,mai adaugam nuca

Pentru umplutura2,procedam la fel

Pentru umplutura3,intr-un bol amestecam branza cu restul ingredientelor

Dupa ce aluatul a crescut,facem 2-3suluri,taiem bucati egale(nu mari)apoi fiecare bucata o aplatizam in palme,punem cate o lingura de umplutura,strangem aluatul si formam sfere;punem aceste sfere intr-o forma rotunda unsa cu unt,intercalate impluturile;mai lasam sa creasca si in forma,apoi ungem cu ou batut si presaram cu diferite seminte de in sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor

Postat de cristeena20

Desert reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...

Citeste continuarea

Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci

Postat de panacris

Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 15:37
superb
la 01.05.2013, 15:38
ce DEMENTIAL ESTE
la 01.05.2013, 15:42
Ce frumos ti-a iesit!!! Minunat!!!
la 01.05.2013, 15:45
super si pufos si frumos
la 01.05.2013, 16:00
Frumos si bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking