Cozonac cu trei umpluturi

Postat de ianculubita in Dulciuri
1 Mai 2013 | 3958 vizualizari
Cozonac cu trei umpluturi

Acesta este cozonacul pe care-l fac in fiecare an;este si cu aspect si delicios,chiar daca pare complicat,nu este!!

Ingrediente

Aluat

  • 1kg faina
  • 4oua
  • 200g unt
  • 1cana cu zahar
  • 50g drojdie
  • 1cana cu lapte
  • arome
  • 1lingurita rasa cu sare

Umplutura 1

  • 300g nuca macinata
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • arome

Umplutura 2

  • 300g mac
  • 5linguri zahar
  • 100ml lapte
  • vanilie

Umplutura 3

  • 300gbranza proaspata de vaci bine scursa
  • 100g stafide
  • 2oua mici
  • 5linguri zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine un aluat;daca mai trebuie lapte,adaugam putin iaurt;framantam aluatul turnand cate putin unt topit,si framantam,si framantam,pana aluatul devine usor si nelipicios;acoperim vasul si-l lasam sa creasca;in acest timp pregatim umpluturile

Pentru umplutura1,amestecam ingredientele pe foc pana rezulta o pasta iar la urma adaugam aromele;daca este subtire,mai adaugam nuca

Pentru umplutura2,procedam la fel

Pentru umplutura3,intr-un bol amestecam branza cu restul ingredientelor

Dupa ce aluatul a crescut,facem 2-3suluri,taiem bucati egale(nu mari)apoi fiecare bucata o aplatizam in palme,punem cate o lingura de umplutura,strangem aluatul si formam sfere;punem aceste sfere intr-o forma rotunda unsa cu unt,intercalate impluturile;mai lasam sa creasca si in forma,apoi ungem cu ou batut si presaram cu diferite seminte de in sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu trei umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu dulceata

Postat de ionela2682

Clatite cu dulceata

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea  galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu migdale

Postat de katty

Desert prajitura de post cu migdale

Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 15:37
superb
la 01.05.2013, 15:38
ce DEMENTIAL ESTE
la 01.05.2013, 15:42
Ce frumos ti-a iesit!!! Minunat!!!
la 01.05.2013, 15:45
super si pufos si frumos
la 01.05.2013, 16:00
Frumos si bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking