Cozonac zebra cu nutella

Postat de lia in Prajituri
4 Iun 2011 | 7239 vizualizari
Cozonac zebra cu nutella

Simplu, usor de facut, aspectuos, dulce si aromat, numai bun de mancat ! Servit simplu, ori cu un pahar de lapte, cu siguranta ne va incanta papilele gustative…

Ingrediente

Aluat  

  • 500ml lapte caldut
  • 200g unt topit
  • 100g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de portocala rasa
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata

  Umplutura Nutella/finety Pt deasupra  

  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa

 

Mod de preparare

 

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.

Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.

Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.

L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac zebra cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu caise

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu caise

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat....

Citeste continuarea

Prajitura Noire cu zmeura

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura Noire cu zmeura

Cum pregatim prajitura: Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul. Tapetam o tava de chec...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 17:47
foarte frumos
la 04.06.2011, 17:59
wow Lia eu il mananc din priviri!!!
la 04.06.2011, 18:00
delicios si frumos!..
la 04.06.2011, 18:12
Lia nu pot sa zic decat felicitari
la 04.06.2011, 18:18
O idee excelenta pentru cozonac. Multumesc, Lia!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking