Cozonaci in forma de fluturi

Postat de bitza in Dulciuri
14 Dec 2010 | 5135 vizualizari
Cozonaci in forma de fluturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 70 g margarina
  • 20 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie,de portocale,vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g mac
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • +1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Umplutura:
Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce doriti.

Aluat:

Faina se pune intr-un castron incapator si se amesteca cu drojdia uscata si un praf de sare.Margarina se topeste la microunde,laptele se incalzeste si se amesteca impreuna cu zaharul si 2 oua batute.Se toarna amestecul peste faina amestecata cu drojdie,se adauga si aromele si se framanta un aluat elastic.
Se acopera cu un servet si se lasa la loc calduros aprox 1 ora pana isi dubleaza volumul.Cand a crescut se imparte in 9-10 bucati egale.

Pe masa infainata se intinde fiecare foaie,se pune o lingura din umplutura,se impacheteaza ca o clatita,marginile se pliaza sub aluatul.Se taie cu o foarfeca in ambele parti pe mijloc,apoi se desfac putin "aripile".Se procedeaza la fel cu toate!Lasati mai mult intre taieturi ca sa nu se desprinda.Fluturii se aseaza in tava cu hartie de copt si se lasa 30 de minute pana cresc.

Intre timp se preincalzeste cuptorul.Galbenusul de ou se amesteca cu laptele si se ung fluturii.

Se coc aprox 20 minute pana se rumenesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci in forma de fluturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de CameliaComan

Briose cu fulgi de ciocolata

Preparare briose: Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se...

Citeste continuarea

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Postat de medioto59

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2010, 07:36
Ce frumosi
la 14.12.2010, 07:36
primaaaaaaaaaaaa deci dau multe furci dar ma si pun pe gustate din fluturasi
la 14.12.2010, 07:39
Minunat arata Eu vreau cu mac se poate ? 5 furcute
la 14.12.2010, 08:29
Ce delicati
la 14.12.2010, 08:51
Superbi

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking