Cozonacul MAMEI

Postat de diaconta in Dulciuri
25 Mai 2011 | 6154 vizualizari
Cozonacul MAMEI

Cred ca denumirea spune totul,ceva bun ce numai la mama putem manca.Azi cand am ajuns acasa de la serviciu,foarte obosita fiind,m-a intampinat miros imbietor de cozonac.Mama facuse o pufosenie de cozonac.Ce bine e cand simti miros de "acasa",cand cineva te asteapta cu drag.

Ingrediente

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 50 gr unt
  • sare
  • zahar vanilat
  • lapte
  • rahat si jeleuri de fructe

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de sare,se pune drojdia ,zaharul vanilat ,amestecul de oua si se framanta cu lapte caldut.Se pune si untul topit si racit,iar spre final si uleiul.

Se framanta pana cand se desprinde de pe peretii vasului(nu avem masina de paine care sa ne scuteasca de aceasta etapa).Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura a folosit rahat si jeleuri de fructe.Jeleurile mi s-au parut minunate in cozonac.

Din aceasta compozitie se ruleaza doi cozonaci cu umplutura de rahat si jeleu.Se pun in tava de cozonac si se mai lasa acoperiti sa mai creasca in forma.

Se pun in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Foarte bun a fost.Sigur ca mama,ca orice mama,a chemat-o la rasfat si pe sora mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul MAMEI" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonacul mamei

Postat de LUK

Cozonacul mamei

Se face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca. Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile...

Citeste continuarea

Cozonacul mamei (2)

Postat de diaconta

Cozonacul mamei (2)

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa pana cand amestecul creste. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2011, 19:56
Norocoasoooooo!!!!
la 25.05.2011, 19:57
vai ce noroc pe tine..arata minunat cozonacelul mamei tale
la 25.05.2011, 19:59
Asa-i fetelor,mare noroc avem pana cand ne bucuram de prezenta lor de altfel eu nici nu-mi pot imagina viata fara ea
la 25.05.2011, 20:08
pai cine crezi ca si-ar putea imagina viata fara mama?nimeni cred
la 25.05.2011, 20:15
Foarte bun cozonacul Sa-ti traiasca mama si sa-i dea Dumnezeu sanatate sa mai poata face bunatati!

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking