Cozonac cu nuca,stafide si rahat

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
23 Oct 2011 | 6193 vizualizari
Cozonac cu nuca,stafide si rahat

Pentru acesta reteta delicioasa ii multumesc lui Leoflori:*:*:*

Ingrediente

  • 300-400 grame faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 linguri de zahar(+1 daca folosim drojdie proaspata)
  • 25 grame unt topit
  • un praf de sare
  • jumatate plic budinca de vanilie dr.Oetker
  • 1 plic drojdie uscata(10 g)
  • 2 oua(unul pt aluat si celalalt pentru uns cozonacul)
Umplutura:
  • nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • stafide
  • rahat
Glazura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute apoi am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem untul si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si intindem nuca amestecata cu cacao si zaharul,iar peste nuca punem bucatele rahat.Procedam la fel si cu cealalta foaie pe care intindem nuca si peste nuca punem stafidele.Rulam strans si apoi crestam cu un cutit in mijlocul ruloului.Le impletim in 2 si le punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ulei si lasam la crescut inca o ora.Dupa ce a trecut o ora ungem cozonacul cu ou si bagam tava cu la cuptorul incins timp de 10-15 minute.Atentie sa nu se arda!!!Dupa ce am scos cozonacul preparam glazura:amestecam zaharul cu sucul de lamaie si dupa ce s-a racit,ungem cozonacul din belsug cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 13:38
Minunat Elena_Daria,cat de binevenit este astazi la o cafea
la 23.10.2011, 13:41
Cris multumesc tare mult,si te servesc cu o cafeluta si cozonac
la 23.10.2011, 13:42
Elena cozonac de la tine ,cafea de la mine
la 23.10.2011, 13:46
bine,bine cum spui tu draga Cris
la 23.10.2011, 13:48
ce frumos si pufos ti-a iesit Elena

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking