Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie
- 150 ml lapte
- 4-5 linguri lapte pentru inmuiat drojdia
- 100 gr margarina sau unt
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 150-200 gr rahat
- 2-3 linguri ulei
- coaja rasa de la o lamaie
- un varf de cutit de sare
- 1 ou pentru uns cozonacul deasupra cu pensula
Mod de preparare
Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.
Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.
Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.
Frecam margarina spuma.
Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte bine.Spre final adaugam uleiul si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
Lasam aluatul acoperit la loc cald sa dospeasca cca 60-90 min.
Intindem o foaie cu mana,punem rahatul taiat cubulete si rulam dupa care punem in tava,ungem cu ou batut si mai lasam sa dospeasca 15 min. la loc cald,timp in care aprindem cuptorul.
Coacem la foc potrivit aproximativ 40-50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|