Ingrediente
- 2 kg crap, curatat si eviscerat
- 3 cepe, taiate solzi
- 2 capatani de usturoi, curatate
- 2 ardei
- 4 rosii
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1/2 pahar vin alb sec
- sare, piper dupa gust
- 1 lamaie
Mod de preparare
Mai intai incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
Cresteaza pestele, usor, in diagonala.
Pregateste legumele: Taie ceapa solzisori, ardeiul julienne (bastonase) si rosiile felii rotunde. Taie cateii de usturoi in jumatati.
Pune in tava jumatate din legume. Stropeste-le cu uleiul si zeama de la 1/2 de lamaie. Presara putina sare si piperpune pestele peste legume si umple-l cu restul de legume. Poti pune si deaupra lui cateva. Toarna peste el vinul si zeama de la cealalta 1/2 de lamaie. Presara sare si piper.
Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul incins, la 180 C, pentru 20 de minute. dupa acest timp scoate folia si mai lasa pestele cam 10 minute, ca sa e inroseasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|