Ingrediente
pt creier:
- 600-700 gr creier proaspat
- 2 oua
- sare
- 2-3 linguri faina
- 3-4 linguri ulei de masline
pt cartofi:
- 500-600 gr cartofi noi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingura untura de rata
- pt salata:
- 1 varza mica
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
pt sos:
- 4-5 linguri iaurt grecesc
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
- marar
Mod de preparare
Pt creier: se curata, se spala usor si se manevreaza la fel de usor creierul pt a nu se zdrobii, se curata de pielite si de eventuale oase mici. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se pune la incins uleiul intr-o tigaie(nu folositi mult ulei), ouale se bat cu un praf de sare, bucatile de creier se pudreaza cu sare si se trec prin faina. Se dau apoi prin ou, se pun in tigaia incinsa si se lasa la foc mic cite 5 minute pe o parte si pe alta cu capac pus pe tigaie. Se scot pe un prosop de hirtie.
Pt cartofi: cartofii noi nu se curata de coaja, se spala f bine si se rad cu lama cutitului sau cu un burete abraziv se freaca coaja, sau se pot lasa si prepara cu tot cu coaja. I-am taiat in sferturi, i-am pus intr-o tava cu hirtie de copt, i-am condimentat cu sare, piper si cimbru, i-am amestecat iar apoi am pus untura de rata si i-am mai amestecat putin. I-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute sau pina sau rumenit usor pe deasupra.
Pt salata: am taiat fin varza, am frecat-o cu putina sare sa se inmoaie, am pus-o intr-un castr-o cu sare,piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Le-am amestecat pe toate si am lasat salata la frigider pt 20 minute. Pt sos: am amestecat toate ingredientele mentionate mai sus.
Am servit creierul pane cu cartofi noi, salata de varza si sos de iaurt cu marar. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane cu cartofi noi si salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|