Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

Postat de naomy in Dulciuri
21 Mar 2012 | 5317 vizualizari
Crema de chocolate negro con naranja   (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

De fapt e o super crema, deoarece se face repede si e gustoasa si eschisita.

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie de 75% cacao
  • 150 mil frisca lichida de 30% grasime
  • 90 mil de apa fiarta
  • 50 gr zahar brun
  • o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • un vf cutit de sare

Mod de preparare

Stoarcem sucul  de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe care  o turnam peste ciocolata  si o mixam cateva secunde pana la topire. Apoi treptat adaugam oul, frisca lichida,continutul de la portocala ,sarea si  mai mixam pana la omogenizare cam 1 minut.Cand este gata se da la frigider cateva ore ,dupa care se serveste dupa preferinte ,( ca si umplutura ,sau doar acompaniata de felitute de portocale,se poate sevi si  cu frisca,in functie de gustul fiecaruia).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu fructe uscate

Postat de rocsi_1612

Desert chec cu fructe uscate

Separati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat. Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de Valclaudia

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 19:35
la 21.03.2012, 20:09
la 21.03.2012, 20:20
bunaaaaaaaaaaaa
la 21.03.2012, 20:37
place
la 21.03.2012, 20:48
multumesc de coment ,MotaLaOale,rocsi,diaconta,sufletista,ma bucur ca va placut

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking