Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

Postat de naomy in Dulciuri
21 Mar 2012 | 5327 vizualizari
Crema de chocolate negro con naranja   (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

De fapt e o super crema, deoarece se face repede si e gustoasa si eschisita.

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie de 75% cacao
  • 150 mil frisca lichida de 30% grasime
  • 90 mil de apa fiarta
  • 50 gr zahar brun
  • o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • un vf cutit de sare

Mod de preparare

Stoarcem sucul  de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe care  o turnam peste ciocolata  si o mixam cateva secunde pana la topire. Apoi treptat adaugam oul, frisca lichida,continutul de la portocala ,sarea si  mai mixam pana la omogenizare cam 1 minut.Cand este gata se da la frigider cateva ore ,dupa care se serveste dupa preferinte ,( ca si umplutura ,sau doar acompaniata de felitute de portocale,se poate sevi si  cu frisca,in functie de gustul fiecaruia).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

Postat de katty

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele....

Citeste continuarea

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 19:35
la 21.03.2012, 20:09
la 21.03.2012, 20:20
bunaaaaaaaaaaaa
la 21.03.2012, 20:37
place
la 21.03.2012, 20:48
multumesc de coment ,MotaLaOale,rocsi,diaconta,sufletista,ma bucur ca va placut

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking