Ingrediente
- 4 portocale bio (coaja)
- 300 ml alcool sau palinca 70 grade
- 250 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 400 ml lapte
Mod de preparare
Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.
Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).
Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot.
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.
Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii. Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut.
Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lichior de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|