Crema de limoncello

Postat de ianculubita in Bauturi
17 Aug 2013 | 13581 vizualizari
Crema de limoncello

Am uitat sa va dau aceasta reteta incredibil de buna dar nici acum nu e tarziu; Reteta o am de la fata mea din Italia iar voi daca vreti sa va impresionati musafirii la o sarbatoare,serviti cu acest lichior. Mentionez ca este o bautura pentru doamne!!

Ingrediente

  • 3 lamai
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Lamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu patrunda lumina) si-l lasam 3-4zile; dupa acest timp, punem laptele la fiert cu zahar, pastaia de vanilie taiata pe lung si oprim focul cand incepe laptele sa se umfle; dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam cu alcoolul strecurat dupa care punem lichiorul in sticle si le depozitam in bar

Inainte de servire se tine sticla la frigider,se agita sticla apoi se toarna in pahare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de limoncello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema lime si caramel

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...

Citeste continuarea

Desert tort cu lamaie si lapte condensat

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu lamaie si lapte condensat

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2013, 12:12
Ce buna e, eu folosesc la creme pentru prajituri!
la 17.08.2013, 12:31
am sosit sa servesc o portie de la tine! Daca-mi place, fac si eu.
la 17.08.2013, 12:43
Da Angelina,merge si la prajituri dar copiii trebuie tinuti departe
la 17.08.2013, 12:54
Cred ca este foarte aromata
la 17.08.2013, 13:19
Vai, ce bun trebuie sa fie! Trebuie sa fac si eu. Ce fel de alcool pot pune?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking