Crema de zahar ars cu capsuni

Postat de Dya in Prajituri
4 Mai 2011 | 8490 vizualizari
Crema de zahar ars cu capsuni

Un desert inedit! Pentru ca ador crema de zahar ars si o pregatesc destul de des, m-am gandit sa o diversific,,, mi-a fost putin teama de rezultat insa in final am fost tare incantata! Drept urmare nu am mai rezistat pana maine si m-am hotarat sa o postez acum ,,,

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1,5 litri  lapte
  • 10 linguri de zahar pentru compozitie
  • 10 linguri de zahar pentru caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
  • jumatate kg capsuni

Mod de preparare

Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece.

Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.

Zaharul ramas il punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) la caramelizat. Cand zaharul s-a topit in intregime tapetam peretii craticioarei in mod uniform  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 -15 minute (pentru a avea timp sa se lege cat de cat). Acum adaugam capsunile  pe suprafata cremei, presaram cristale de zahar si o lasam in cuptor pentru inca 30-40 de minute.

Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu vin rosu si crema de capsune

Postat de rhapsody

Tort cu vin rosu si crema de capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 40 g zahar pana cand isi tripleaza volumul, iar culoarea...

Citeste continuarea

Desert crema de caramel cu dulceata de capsuni

Postat de RODIMUR

Desert crema de caramel cu dulceata de capsuni

Zahărul (cele 7 linguri) se fierbe cu laptele până se topește, se adaugă esența de vanilie, se amestecă bine pentru uniformizare și apoi se lasă la răcit. Într-o cratiță,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2011, 21:36
o minunatieee
la 04.05.2011, 21:37
Imi place de n-am cuvinteeeee
la 04.05.2011, 21:43
ce frumos arata super
la 04.05.2011, 21:43
Ce buna tre sa fie!
la 04.05.2011, 21:44
delicioasa!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking