Ingrediente
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 1 mar potrivit
- 500 ml lapte
- o esenta de rom
Mod de preparare
Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut.
Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul asezam feliile de mar pe fundul vasului (ca pentru tarta cu fructe)
Intr-un bol incepem sa pregatim compozitia: se sparg oualele si se bat usor (nu spuma) cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugam esenta de rom si laptele.
Compozitia o turnam incet in oala, astfel incat sa nu deranjam feliile de mar care se vor ridica la suprafata.
In cuptorul preincalzit punem o tava si o umplem cu apa apoi oala cu compozitie o lasam in tava. Se lasa la copt aproximativ 50 minute.
La final, cand crema s-a rumenit, prin metoda scobitoarei, incercam daca este gata. Se serveste rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|