Crema de zahar ars cu mere

Postat de ilinca_rox in Dulciuri
2 Feb 2014 | 3650 vizualizari
Crema de zahar ars cu mere

Este prima mea crema de zahar ars :D Mi-am propus demult sa fac aceasta reteta si de fiecare data se intampla ceva: nu imi mergea cuptorul, nu aveam toate ingredientele, ba una ba alta ... si tot asa am amanat mereu. Pana acum ... gata ... mi-am adunat toate fortele ca am crezut ca este greu si nu o sa imi iasa si m-am pus la treaba. Cat a stat la cuptor am avut inima cat un puricel... daca nu se face, o sa ramana moale ... ce ma fac :))))) o criza totala am fost. Dar de unde ... este o reteta usoara si foarte gustoasa :X

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar potrivit
  • 500 ml lapte
  • o esenta de rom

Mod de preparare

Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri.  Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut.

Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul asezam feliile de mar pe fundul vasului (ca pentru tarta cu fructe)

Intr-un bol incepem sa pregatim compozitia: se sparg oualele si se bat usor (nu spuma) cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugam esenta de rom si laptele.

Compozitia o turnam incet in oala, astfel incat sa nu deranjam feliile de mar care se vor ridica la suprafata.

In cuptorul preincalzit punem o tava si o umplem cu apa apoi oala cu compozitie o lasam in tava. Se lasa la copt aproximativ 50 minute.

La final, cand crema s-a rumenit, prin metoda scobitoarei, incercam daca este gata. Se serveste rece.

Pofta buna!

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

Postat de Dea_Dea

Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 16:33
la 02.02.2014, 16:41
Buna rau!
la 02.02.2014, 16:55
Yammmyyyy vrem vremmm..
la 02.02.2014, 17:11
mmmm
la 02.02.2014, 17:26
ne place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking