Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

Postat de Dya in Dulciuri
4 Iun 2013 | 10633 vizualizari
Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

Ingrediente

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 capsuni pentru servire
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • sucul de la doua portocale mari

Mod de preparare

Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.

Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime.  Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

Postat de rocsi_1612

Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

Bezeaua: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Zaharul pudra il cernem. Incepem si incorporam zahar pudra in albusurile spuma, cate putin, mixand dupa fiecare adaugare. Mixam cel...

Citeste continuarea

Desert ciocolata in trei culori

Postat de RODIMUR

Desert ciocolata in trei culori

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 23:08
Un desert de nerefuzat! Foarte frumoasa ti-a iesit!
la 04.06.2013, 23:10
Multumesc!
la 04.06.2013, 23:10
Minunata crema!
la 04.06.2013, 23:10
S-a culcat lumea pe aici.....pot manca o portie mai zdravana
la 04.06.2013, 23:15
Elena

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking