Ingrediente
- 10 oua
- 300 g zahar
- 1 litru de lapte
- esenta de rom
- 1 pastaie de vanilie
- 10 capsuni pentru servire
- 2 picaturi esenta de migdale
- sucul de la doua portocale mari
Mod de preparare
Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.
Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime. Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|