Crema de zahar ars in miniforme

Postat de ExploraCuisine in Prajituri
1 Mar 2011 | 6065 vizualizari
Crema de zahar ars in miniforme

Vreau sa incep postarea cu un sincer La Multi Ani de ziua Martisorului, sa aveti o primavara frumoasa alaturi de cei dragi voua! ca sa fim in ton de sarbatoare, ieri am preparat crema de zahar ars in miniforme.

Ingrediente

  • 1/2 cana zahar tos
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • vanilie

Mod de preparare

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.

Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.

Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.

Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)

Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.

Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in miniforme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu pere posate in vin rosu

Postat de diaconta

Tarta cu pere posate in vin rosu

Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine...

Citeste continuarea

Muffins cu visine

Postat de timea

Muffins cu visine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 19:25
la multi ani!!! O primavara plina de bucurii
la 01.03.2011, 19:27
Multumesc Mihaela, la fel iti doresc!!!
la 01.03.2011, 19:32
vreau si eu crema de zahar ars la multi ani de martisor
la 01.03.2011, 19:34
Mersi varamea, la multi ani si tie si o primavara calduroasa si cu multe impliniri iti doresc! Pune mana si fa si tu ca e tare simplu de facut!
la 01.03.2011, 20:41

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking