Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau

Postat de anisoara in Somon
30 Apr 2009 | 6335 vizualizari
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau

“Buna! Am hotarit totushi sa particip la concursul RETETA MEA”, ne scrie Anishoara din Chisinau. “Bine ai revenit, Anishoara!”, ii raspund Bucatarasii. Anishoara este excelenta “bucatarasha”. Sa-i urmariti retetele… Reteta Crema delicioasa cu somon este gindita, preparata si aranjata personal de mine. De curind mi-am deschis si un blog in limba romana anishoara.blogspot.com , unde vor fi expuse peste 300 de retete foarte gustoase, unice - din pacate nu am timp sa traduc toate retetele, timpul imi este foarte limitat. Pagina mea de retete in limba rusa, DIN TOT SUFLETUL PENTRU VOI, este vizitata zilnic de peste 2000-3000 de oameni, iar in 2 ani a fost vizitata de aproape 2 milioane de vizitatori. Voua va doresc sa expuneti cit mai multe retete gustoase si sa atingeti si voi 2000-3000 de vizitari pe zi. Raspunsul Bucatarasilor: “Multumim mult si succes cu blogul in romana”

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 300 ml de smintina sau 2 cutii de iaurt natural
  • 200 gr cascaval
  • 1 ou
  • gelatina
  • 2 catei de usturoi
  • peste rosu sau somon
  • sare
  • piper negru
  • o lingura de otet alb de masa

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se toarna laptele intr-o strecuratoare cu tifon si se lasa sa se scurga zerul , dar nu tot, in asa fel , ca sa primim o compozitie moale din brinza si zer.

Gelatina se pune la inmuiat cu apa rece. ( ce vreau sa adaug aici- e greu pt mine sa va recomand anumita cantitate de gelatina pentru ca in fiecare regiune se vinde anumita Gelatina. Priviti ce este scris pe pachetelul care il cumparati. Si puneti mai putina gelatina decit este prescris dupa cantitatea preparata .In cazul dat, eu am folosit pentru aceasta receta 2 foi subtiri de gelatina.)

Se rastoarna brinzica  moale intr-un vas, se adauga 200 ml de smintina sau iaurtul natural,putina sare si piper negru dupa gust si se amesteca bine.
Aparte se zdrobeste usturoiul bine si se pune intr-o cana. Se toarna 2 linguri de lapte si se amesteca bine cu usturoiul, ca laptele sa-si ia gust de usturoi. Se toarna laptele cu usturoiul din cana prin sita peste compozitia de brinza.Usturoiul zdrobit din sita se arunca.

Se adauga undeva 60 grame de cascaval  (olandez in cazul de fata) ras si se pune compozitia in microunda la incalzit pe 1.5- 2 minute la temperatura de 100 grade. Aceasta operatie se face pentru ca sa se topeasca bine cascavalul si sa putem adauga gelatina inmuiata in compozitia calda ..

Se bate totul bine cu mixerul pina primim o compozitie omogena si se toarna in forma (dupa dorinta) . Forma se pune in frigider pe 2-3 ore ca sa se raceasca si sa se prinda.
Se rastoarna pe platou se se orneaza dupa gust.
Aceasta crema se imbina dupa gust cu peste rosu sau  orice tip de peste sarat sau afumat.  Aceasta reteta a fost gindita si preparata de mine la masa de sarbatoare Anul Nou 2009/
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Somon glazurat la grill

Postat de RuxyRux

Somon glazurat  la grill

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare.  Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare...

Citeste continuarea

Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

Postat de momo121

Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

  Pentru inceput punem  orezul  la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.   Pentru sos , il pregatim in timp ce avem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking