Ingrediente
- Ingrediente pentru vol-au-vent:
- un pachet aluat foietaj
- un ou
- un pic de boia de ardei dulce (optional)
- Ingrediente pentru crema de somon:
- 100 g somon afumat
- 100 g brinza Philadephia/ricotta sau brinza de vaci
- sucul de la o jumatate de lamiie
- doua frunze de busuioc
- o legatura mica de patrunjel
Mod de preparare
Intindem mai intii foaia de aluat si cu ajutorul unui pahar infainat, taiem cerculete destul de marisoare.
Jumatate din cercuri le asezam pe foaia de copt in tava de la aragaz, le ungem cu oul zbatut (atentie, ungem usurel sa nu atingem marginile aluatului, altfel cind le dam la cuptor, nu vor creste uniform pentru ca oul nu da voie aluatului sa se umfle), deasupra asezam un alt cerculet caruia i-am decupat cu forma infainata o inimioara. Ungem din nou cu ou si presaram praful de ardei dulce si le dam la cuptor la 200 de grade, pentru circa 20 minute (depinde de cuptor), lasam pina s-au umflat bine si s-au colorat frumos.
Intre timp, facem crema. Punem in mixer somonul, brinza, sucul de lamiie, busuiocul si patrunjelul, le mixam bine pina se formeaza o crema pe care o punem in siringa pentru dulciuri si umplem locul format de inimioare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vol-au-vent cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|