Creme brulee

Postat de susu in Dulciuri
12 Apr 2011 | 5711 vizualizari
Creme brulee

Creme brulee este un elegant desert frantuzesc, foarte chic si oricand la moda. Crema fina si onctuoasa de vanilie este acompaniata contrastant de un strat de caramel dur, care se realizeaza chiar inainte de servire.Evident ca exista o intreaga disputa intre englezi si francezi asupra originii acestui desert. Englezii o numesc "Burnt cream" sau "Trinity Cream", avand si ei bineinteles o versiune a acestui desert. Chiar si spaniolii afirma ca ei au fost cei au creat-o prima oara("crema catalana" sau "crema de Saint Joseph"), dar reteta lor nu prevede fierberea in bain marie, pe cand la "creme brulee" e obligatorie. Creme brulee, in varianta frantuzeasca, se aromatizeaza cu vanilie, coaja de lamaie, lichioruri, ciocolata, cafea, etc.

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de portocale

Mod de preparare

Galbenusurile se presara cu zahar si sare si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale pana la obtinerea unei crème albe. Frisca se incalzeste putin fara a o fierbe si se adauga treptat la galbenusuri amestecand treptat adaugand si zaharul vanilat.

Se pune compozitia intr-un vas si se tine la bain marie pentru 10-15 minute. Se varsa apoi in vase micute de o portie rezistente la cuptor si se lasa sa se raceasca. Daca doriti presarati putin zahar brun pe deasupra pentru aspect insa nu prea mult ca se indulceste prea tare. Se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul aproximativ 20 de minute.Se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...

Citeste continuarea

Desert creme Brulee

Postat de Constelatialeu

Desert creme Brulee

Mai intai am pus galbenusurile  si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana  si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2011, 10:45
primaa
la 12.04.2011, 10:46
super
la 12.04.2011, 10:50
ce faina..nu am mai gustat asa ceva
la 12.04.2011, 10:58
O crema foarte fina, deosebita insa cam dulce datorita zaharului de deasupra, poate am pus eu prea mult. Insa nici crema noastra de zahar ars nu e de lasat, as manca mereu
la 12.04.2011, 11:06

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking