Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

Postat de ianculubita in Dulciuri
17 Sep 2011 | 3716 vizualizari
Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

In principiu,aceste creme se fac la fel,difera doar ingredientele

Ingrediente

  • 500ml smantana lichida
  • 70g zahar pudra
  • 6galbenusuri
  • 1baton de vanilie
  • 6smochine bine coapte
  • 1ciorchine de struguri
  • 40g zahar brun

Mod de preparare

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste;

separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h;

se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa felii de smochine,formele in tava cu apa calda,tava in cuptor la foc mic 1h;

dupa ce s-au copt,se lasa la rece iar in momentul servirii se pune deasupra zaharul brun si se arde cu pistolul;

eu am lasat-o in cuptor peste timp si nu a fost bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu smochine si boabe de struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Auras

Postat de Constelatialeu

Prajitura Auras

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga...

Citeste continuarea

Panna Cotta cu sirop de visine

Postat de Patricia_Iordache_79

Panna Cotta cu sirop de visine

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2011, 22:07
cu smochine....
la 17.09.2011, 22:32
...buna idee
la 17.09.2011, 23:16
si din asta as vrea
la 18.09.2011, 11:15
eii se vede ca ai venit din Franta,numai bunatati faci
la 18.09.2011, 11:19
mmmm, ne frantuzesti dulce

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking