Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

Postat de ianculubita in Dulciuri
17 Sep 2011 | 3724 vizualizari
Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

In principiu,aceste creme se fac la fel,difera doar ingredientele

Ingrediente

  • 500ml smantana lichida
  • 70g zahar pudra
  • 6galbenusuri
  • 1baton de vanilie
  • 6smochine bine coapte
  • 1ciorchine de struguri
  • 40g zahar brun

Mod de preparare

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste;

separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h;

se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa felii de smochine,formele in tava cu apa calda,tava in cuptor la foc mic 1h;

dupa ce s-au copt,se lasa la rece iar in momentul servirii se pune deasupra zaharul brun si se arde cu pistolul;

eu am lasat-o in cuptor peste timp si nu a fost bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu smochine si boabe de struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bomboane Raffaello cu stafide

Postat de TAB1TA

Bomboane Raffaello cu stafide

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se...

Citeste continuarea

Minitarte cu fructe

Postat de ela2015

Minitarte cu fructe

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.  Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2011, 22:07
cu smochine....
la 17.09.2011, 22:32
...buna idee
la 17.09.2011, 23:16
si din asta as vrea
la 18.09.2011, 11:15
eii se vede ca ai venit din Franta,numai bunatati faci
la 18.09.2011, 11:19
mmmm, ne frantuzesti dulce

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking