Creme brulee cu ghimbir confiat

Postat de ianculubita in Dulciuri
25 Mar 2014 | 3488 vizualizari
Creme brulee cu ghimbir confiat

Azi va poftesc la un desert de exceptie;daca va place ghimbirul,care este si foarte sanatos,nu ezitati sa pregatiti asa ceva.

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 75 ml lapte
  • 30 g ghimbir confiat (se gaseste in comert)
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte

Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai mult

Dupa acest timp,impartim compozitia in forme termorezistente mici,le punem intr-o tava cu apa fierbinte si lasam la cuptor la foc mic 1h

Dupa ce s-au racit foarte bine,presaram deasupra zaharul brun,caramelizam cu pistolul special,apoi servim

E putin complicat dar cu rabdare si atentie,va rezulta un desert minunat!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert supa de fructe

Postat de BakeUpArtist

Desert supa de fructe

Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.  Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de sufletista

Desert nuci umplute cu nutella

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 09:14
Ce bunatate
la 25.03.2014, 09:15
la 25.03.2014, 09:17
Ce aromata trebe sa fie!!
la 25.03.2014, 09:24
Imi place ghimbirul! Si ce buna trebuie sa fie in combinatia asta!
la 25.03.2014, 09:35
Buuun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking