Creme brulee cu ghimbir confiat

Postat de ianculubita in Dulciuri
25 Mar 2014 | 3487 vizualizari
Creme brulee cu ghimbir confiat

Azi va poftesc la un desert de exceptie;daca va place ghimbirul,care este si foarte sanatos,nu ezitati sa pregatiti asa ceva.

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 75 ml lapte
  • 30 g ghimbir confiat (se gaseste in comert)
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte

Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai mult

Dupa acest timp,impartim compozitia in forme termorezistente mici,le punem intr-o tava cu apa fierbinte si lasam la cuptor la foc mic 1h

Dupa ce s-au racit foarte bine,presaram deasupra zaharul brun,caramelizam cu pistolul special,apoi servim

E putin complicat dar cu rabdare si atentie,va rezulta un desert minunat!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de Ina

Desert gogosi cu lingura

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.  Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 09:14
Ce bunatate
la 25.03.2014, 09:15
la 25.03.2014, 09:17
Ce aromata trebe sa fie!!
la 25.03.2014, 09:24
Imi place ghimbirul! Si ce buna trebuie sa fie in combinatia asta!
la 25.03.2014, 09:35
Buuun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking