Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de aliliana in Prajituri
27 Dec 2013 | 14570 vizualizari
Cremsnit cu foietaj de casa

Pentru foi am preluat reteta lui Ruxy (doar am modificat-o putin- vorbesc de cantitatea de unt) ....este tare buna. Cum spunea cineva, nu mai cumpar foietaj niciodata. Multumesc mult Ruxy.>:D

Ingrediente

  • Foi:
  • 350 g faina,
  • 200 ml apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 200 g unt,
  • 6 linguri faina,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 10 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • esenta vanilie,
  • 180 g unt,
  • 4 oua.

Mod de preparare

Foile:  Din 350 g faina, apa, un praf de sare  si 4 linguri ulei am facut un aluat.

Din unt ( adus la temeperatura camerei), 6 linguri faina am facut un alt aluat. 

Primul aluat l-am impartit in doua ca si aluatul cu unt. Se ia prima jumatate din aluat si se unde cu o jumatate din cantitatea de aluat cu unt. Se intinde bine, se ruleaza. la fel se procedeaza si cu a doua foaie, se unge cu a doua parte din aluatul cu unt, se ruleaza se da la rece.  Eu l-am tinut la rece peste noapte pentru ca l-am folosit a doua zi. Cand le folosim taiem fiecare foaie in doua. Vor iesi patru portii de aluat. Foile de cremsnit se intind bine si se coc pe dosul tavii. 

Crema: Ouale se bat bine cu saharul, esenta de vanilie si un praf de sare.  Se adauga amidonul, se omogenizeaza. Se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se amesteca continuu sa nu se lipeasca. Trebuie sa iasa ca o ciulama. La final se adauga untul frecat. Se pune intre foile de cremsnit coapte pe dosul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Postat de merisor67

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2013, 08:45
Una din prajiturile prefetare
la 27.12.2013, 08:45
si ale mele Ina. Drept dovada din ea mai e foarte putin spre deloc
la 27.12.2013, 08:47
la 27.12.2013, 08:48
Eu nu cumpar prajituri de la cofetarie, dar cand suntem in concediu-mi iau Cremsnit
la 27.12.2013, 08:56
Una dintre prajiturile preferate ale lui Adi

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking