Cremsnit cu frisca

Postat de ela in Prajituri
9 Iul 2012 | 17462 vizualizari
Cremsnit cu frisca

Ingrediente

  • 2 foi pentru cremes
  • 900 ml lapte
  • 115 gr amidon alimentar
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 ml smantana pentru gatit + 50gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 plic intaritor de frisca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul si omogenizam bine.

Frisca o mixam cu 50gr zahar si intaritorul de frisca.

Punem o foaie de aluat ca baza, peste care rasturnam crema si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam frisca si punem deasupra cealalta foaie, presand putin. Dam la rece cam 10 ore, apoi presaram deasupra zahar pudra si taiem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2012, 20:16
Mmmmmmmmmm cum arata
te-ai urnit acum vad ca ne bombardezi
la 09.07.2012, 20:18
Dia,am o multime de retete nepuse,le-a trecut deja sezonul la unele
la 09.07.2012, 20:20
la 09.07.2012, 20:22
bun bun
la 09.07.2012, 20:24
Delicios!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking