Cremes cu coacaz negru

Postat de MIUTA in Prajituri
5 Sep 2012 | 7893 vizualizari
Cremes cu coacaz negru

Ingrediente

  • foi de cremes(din comert)
  • 3 oua
  • 1,5l lapte
  • 3 budinci de vanilie
  • 3 linguri mari cu amidon
  • 150 g unt
  • 200 ml frisca
  • 6 linguri zahar
  • 300 g coacaze negre
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • zahar vanilat 2-3 bucati

Mod de preparare

Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit.

Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte ramas.Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam in lapte in momentul cand incepe sa fiarba.Se amesteca bine cateva minute(3-4) apoi se lasa la racit.

Se bat spuma cele trei albusuri  cu cele trei plicuri de zahar vanilat si putina sare.

Cand crema este aproape racita se pune untul si se amesteca bine.

Cand este foarte bine racita crema se amesteca cu albusurile batute spuma tare si se mixeaza foarte bine.

Se intinde crema pe una din foile de cremes.Cealalta foaie se sfarama intr-un vas.

Se mixeaza foarte bine frisca.

Peste crema se intind coacazele care au fost racite si scurse de sirop.

Peste coacaze se pune frisca.Peste frisca se presara foaia sfaramata.

Se lasa la frigider cca.doua ore,apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu coacaz negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Postat de cris2711

Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Intai am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare. Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Am mixat intensiv,pana au...

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu branza si stafide

Postat de oanapl

Desert prajitura marmorata cu branza si stafide

Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.  Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2012, 21:35
prima...........portia cea mai mare
la 05.09.2012, 21:37
Vreau si eu!
la 05.09.2012, 21:38
delicioooos!!!!
la 05.09.2012, 21:40
la 05.09.2012, 21:41
Bunaciune

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking