Cremsnit sau Prajitura desteapta

Postat de Corina33 in Torturi
7 Aug 2011 | 6904 vizualizari
Cremsnit sau Prajitura desteapta

Am mai facut de 2 ori prajitura asta. Prima data a iesit bine dar nu foarte inalta ptr ca am o tava prea mare, a doua oara n-a iesit deloc, adica am mancat-o direct din tava cu lingurita:)) Apoi am vazut reteta de la Furnicuti si mi s-a parut ca modul de preparare ar fi mai ok asa ca de acum inainte doar asa o s-o fac. Vedeti ce a iesit...

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie, faina si restul de lapte care nu trebuie sa fie rece de la frigider ci la temperatura camerei.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare 3-4 minute la putere maxima, apoi se adauga la restul ingredientelor amestecand usor de jos in sus. Nu se amesteca pana la incorporarea completa ca sa ramana pufoasa la suprafata.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort de 22 cm diametru, se toarna compozitia in ea si se da la cuptor ptr 50 de minute la foc minim. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit sau Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Leo

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leo

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)

Postat de merisor67

Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)

Mai intai am pregatit visinile carora le-am scos samburii am presarat 4 linguri de zahar peste ele si le-am dat la rece o jumatate de zi pana au lasat sirop, apoi le-am pus la foc moale pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 23:06
ce frumoasa a iesit.
la 07.08.2011, 23:06
deliciooos am sa-l incerc si eu
la 07.08.2011, 23:19
buna tare!!!!!!
la 07.08.2011, 23:21
si mie imi place tare mult, mai ales ca sunt fan cremsnit
la 07.08.2011, 23:36
Wowwwwwww!!!Corinuta,asta e prajitura perfectaaaaa!Imi place muuuuult!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking