Ingrediente
- 240 g faina
- 4 cani de lapte caldut
- 8 oua
- 300 g zahar
- 250 g unt topit
- 2 linguri de apa
- vanilie
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.
Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.
Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.
Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.
O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei straturi sau "desteapta"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|