Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

Postat de scortisoara in Prajituri
18 Mai 2013 | 8429 vizualizari
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

De mult am vrut sa incerc prajitura asta, insa acum am gasit si reteta perfecta pentru ea! Iese minunata, cu o baza tare , o crema de vanilie deasupra si la final un blat spongios. Ce ai putea vrea mai mult de la o prajitura? :)

Ingrediente

  • 240 g faina
  • 4 cani de lapte caldut
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 linguri de apa
  • vanilie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.

Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.

Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.

O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei straturi sau "desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem si nuca

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 18.05.2013, 10:33
la 18.05.2013, 10:37
Super
la 18.05.2013, 10:45
E preferata mea vara,o tin la frigider
la 18.05.2013, 11:18
Bunica, si la mine tot in frigider se odihneste acum!
la 18.05.2013, 14:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking