Crescente (PATRATELE PICANTE)

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
5 Feb 2011 | 9195 vizualizari
Crescente (PATRATELE PICANTE)

by Laura Adamache

Ingrediente

  • 500 g faina,
  • 200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 g apa calduta
  • 50 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ceapa mica
  • 150 g costita afumata sare boia iute
  • cimbru sau rozmarin
  • 1 galbenus + 2 lg lapte

Mod de preparare

 Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii si o punem pe masa; dupa ce a dospit aluatul il intindem direct pe aceasta hartie ; se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici; lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu galbenusul de ou si laptele pe deasupra si presaram cimbru sau rozmarin; dam la foc; trebuie sa iasa crocante si picante .

Sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crescente (PATRATELE PICANTE)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Focaccia cu struguri

Postat de sufletista

Focaccia cu struguri

Intr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 08:32
vreau si eu!
la 06.02.2011, 09:22
bune bune
la 06.02.2011, 10:12
Grozave
la 06.02.2011, 10:19
Foarte bune ! si se fac relativ usor ; mai mult dureaza asteptatul ca sa creasca aluatul
la 06.02.2011, 10:48
super buneeee

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking