Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana

Postat de pusikmea in Fructe de mare
4 Feb 2012 | 21394 vizualizari
Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana

In sfarsit am incercat si eu crevetii, de foarte mult timp am poftit la ei.....acum insa nu mai poftesc :d nu prea mi-au placut, nu stiu daca i-am facut eu cum trebuie ( au iesit cam tari ), sau daca am gresit undeva, cert este ca nu stiu daca o sa mai incerc prea curand. Am tot cautat retete pe net, am cerut sfatul prietenilor de pe bucataras si pana la urma am hotarat sa fac reteta lui Radu.http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/30/creveti-cu-cartofi-si-busuioc/

Ingrediente

pentru cartofi: 

  • 3-4 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc uscat am avut eu ( in reteta originala proaspat )
  • ulei de masline pentru uns tava

pentru creveti:

  • 1 punga creveti decorticati
  • zeama de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri vin alb
  • sare
  • piper

pentru sosul de smantana:

  • 3 linguri de smantana
  • 3 catei usturoi
  • zeama de lamaie
  • 2- 3 ulei de masline
  • marar


Mod de preparare

 

Scoatem crevetii sa se dezghete ( aici nu stiu daca am facut bine, am citit pe undeva ca cei decorticati nu trebuie sa stea mai mult de 15 minute afara, dar asta dupa ce ii aveam afara de cateva ore, ci ca ar trebuii dezghetati in apa cere, dar cum eu habar nu am sa-i pregatesc am facut cum am crezut ca e bine)

Vom spala cartofii si ii vom pune la fiert in coaja.

Intre timp vom pregatii sosul de smantana:

Pisam usturoiul si il frecam cu un praf de sare si cu ulei, ca la mujdei, dupa care adaugam zeama de lamaie dupa gust, smantana si mararul, omogenizam si dam la rece pana in momentul servirii.

 

Dupa ce au fiert, insa nu de tot, ci atat cat sa intre furculita in ei, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim si ii taiem rondele.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline, punem rondelele de cartofii pe care ii condimentam cu sare, piper, boia si busuioc si ii dam la cuptor pana cand acestia devin aurii. 

 

Pregatim un dresing din usturoiul pisat, zeama de lamaie, sare si vin, iar dupa ce s-au dezghetat crevetii i-am fiert 3 minute ( asa scria pe punga, si iar nu stiu daca am gresit, pentru ca de aici au inceput sa se intareasca putin), apoi ii scoatem, ii lasam sa se racoreasca si ii punem la marinat 30 minute.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie, punem crevetii si ii prajim pe ambele parti 2 minute, dupa care adaugam dresing-ul ramas si mai lasam 2-3 minute pana scade sucul.

Servim crevetii alaturi felii de lamaie, cartofi si sosul de smantana!

Pofta buna!!!

Ps. Daca stiti voi cum trebuie pregatiti acesti creveti decorticati, va rog sa-mi spuneti si mie....nu de alta, dar mai am o punga in congelator si nu as vrea sa dau din nou gres, in cazul care o sa ma razgandesc si o sa-i mai pregatesc iar :D

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti cu paste

Postat de oanapl

Creveti cu paste

Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se...

Citeste continuarea

Creveti decorticati in sos de lamaie

Postat de gurita_ta2005

Creveti decorticati in sos de lamaie

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 20:21
sunt foarte buni,noi gatim des si ne plac
la 04.02.2012, 20:23
la 04.02.2012, 20:24
ce bine arata!
la 04.02.2012, 20:24
poza a 4-a e...
la 04.02.2012, 20:34

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking