Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

Postat de mihaelar63 in Paste
28 Feb 2020 | 2250 vizualizari
Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

 O reteta de inspiratie asiatica preluata de la chef Giada de Laurentis. Bineinteles ca Giada fiind italianca, a mai pus ,,ceva"' de ajustat gustul-putina sunculita. Aceasta a facut preparatul fix pe gustul nostru.

Ingrediente

  • 250 gr creveti decorticati-prefierti
  • 250 gr broccoli
  • 200 gr noodles de orez
  • 150 gr sunca semi-afumata
  • 150 gr rosii cherry -diverse culori
  • 4 linguri ulei susan
  • 2 cepe verzi-partea alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita Wasabi -pasta de hrean japonez
  • sare

Mod de preparare

  1. Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja .
  2. Ceapaverde -partea alba  si usturoiul se feliaza .
  3. Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire si fierbeti cateva minute broccoli pe care l-ati despartit in buchetele .Sarati .
  4. Pentru operativitate in aceiasi apa opariti taiteii de orez .
  5. Pentru noodles este nevoie doar de 1-2  minute de oparire.
  6. Limpeziti cu multa apa rece  si scurgeti in strecuratoare, taiteii si broccoli.
  7. Intr-un Wok incapator ,sotati in ulei de susan :ceapa , usturoiul si lamaia . .Sarati usor .
  8. Adaugati sunca maruntita si ardeiul iute taiat rondele .
  9. Se adauga crevetii si rosiile taiate jumatati .
  10. Mai ramane sa se puna in wok taiteii si broccoli.
  11. La sfarsit se pune  pasta de wasabi pentru o nota picanta in plus .
  12. La sfarsit gustati si sarati ,acriti cu lamaie , puneti wasabi pentru gust picant, doar daca mai este nevoie .

                Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...

Citeste continuarea

Bigoli con salsiccea e panna

Postat de gurita_ta2005

Bigoli con salsiccea e panna

Intr-o oala punem apa cu sare la incalzit,cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele proaspete.Se lasa la foc potrivit sa fiarba,se testeaza daca sunt fierte. Carnatii se curata de coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2020, 15:51
Super!
la 28.02.2020, 16:16
Foarte buni!
la 28.02.2020, 17:13
la 28.02.2020, 18:17
la 28.02.2020, 18:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking