Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

Postat de Bunica in Fructe de mare
19 Mar 2013 | 8626 vizualizari
Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

Daca va plac preparatele cu gust dulce-acrisor va invit la Creveti cu sos dulce-acrisor si cus-cus!

Ingrediente

  • 230 g creveti decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • piper
  • ierburi aromate
  • 1 legatura patrunjel
  • 125 g cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.

Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.

Intr-o  tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.

Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute.

Peste creveti se adauga sucul de portocala,vinul si zeama de lamaie.

Toate aceste se fierb impreun inca 15 minute dupa care se stinge focul.

La sfarsit se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Linguini siciliene cu fructe de mare

Postat de mihaelar63

Linguini siciliene cu fructe de mare

Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor...

Citeste continuarea

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2013, 11:49
ce buni
la 19.03.2013, 11:53
Ooooo Buni ce delicatesa ai facut!!!! Buuuunaaa
la 19.03.2013, 11:55
Bunica, acuma mă urc în Metrou! Tot e ora mesei! Super fain!
la 19.03.2013, 11:55
Ce bine arata!
la 19.03.2013, 11:56
buna idee!
bag seama ca a inceput sa-ti placa cus-cus-ul.

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking