Creveti cu taitei din orez

Postat de Ksenya in Fructe de mare
25 Mar 2013 | 11782 vizualizari
Creveti cu taitei din orez

M-am hotarat sa continui cu retete cu timp de preparare sub 15 minute. Va prezint o reteta rapida si gustoasa cu putine calorii.

Ingrediente

  • creveti curatati 1 kg
  • gimbir cat degetul mare, dat prin razatoare
  • ulei de masline 5 linguri
  • cognac 50-70 ml
  • un morcov taiat julien
  • 2 linguri sos dulce -picant
  • 2 linguri sos soia
  • cozi de ceapa verde
  • pachet taitei din orez chinezesti
  • sare

Mod de preparare

Se spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca  3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul si ghimbirul, flambam cu cognacul, apoi adaugam sosul de soia, sosul dulce -picant, potrivim cu sare.

Adaugam pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj ,totul  amestecam si presaram cu ceapa taiata marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu taitei din orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.  Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 20:46
Cat de mult imi place preparatul tau! Nu am pus niciodata cogneac.. data viitoare incerc si asa!
la 25.03.2013, 20:52
mmmmm.... creveti. Ii ador! Felicitari!
la 25.03.2013, 21:47
Simona, incearca cu incredere,astept sa-mi zici care-i diferenta.
la 26.03.2013, 09:46
la 26.03.2013, 20:33
Ce aspect frumos

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking