Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Postat de RuxyRux in Dulciuri
20 Noi 2015 | 2998 vizualizari
Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Celebrii biscuti incretiti intr-o varianta mult mai dietetica.....daca iubiti nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru voi! Ii puteti imbraca in fulgi de cocos din belsug, eu am preferat sa pun doar in compozitie, cand se coc capata aspectul cu crapaturi....oricum i-ati prepara sunt deliciosi!

Ingrediente

  • 50 gr faina de cocos
  • 50 gr. ulei de cocos solidificat
  • 50 gr. unt de cacao
  • 50 gr. fulgi de cocos
  • 50 gr. alune de padure
  • 50 gr. fulgi de ovaz ( facuti faina)
  • 50 gr. zahar de cocos
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 lingura cu varf de amidon de porumb
  • 1 lingura rasa de miere( optional)
  • vanilie dupa gust
  • 1 varf de cutit de praf de copt stins cu 1/2 lngurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit.

Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele.

Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o lingura pana la omogenizare, apoi putin cu mana. Obtinem un aluat  pe care-l dam la rece 15 minute, din care rupem apoi si formam biscuitii pe care ii asezam intr-o tava tapetata cu foaie pergament la o mica distanta. Acum daca dorim ii putem tavali prin fulgi de cocos macinati mai fin.

Coacem biscutii la 180 de grade in jur de 14 sau 15 minute.

Deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cupe cu spuma de zmeura

Postat de alba_zori

Cupe cu spuma de zmeura

Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca...

Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de vio_dreams

Tarta cu cirese

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2015, 18:17
Ce faine-s!
la 20.11.2015, 18:48
Multumesc mult Rita!
la 20.11.2015, 18:50
Cred ca sunt tare aromati! Servesc si eu ca tare pofta mi-ai facut!
la 20.11.2015, 18:53
Simonici scumpa mea...eu n-am iubit niciodata nuca de cocos...dar acum de la o vreme imi place...si chiar sunt deliciosi...multumesc draga mea
la 20.11.2015, 18:56
buni buni

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking