Crizanteme

Postat de gaby_d in Dulciuri
16 Oct 2009 | 6055 vizualizari
Crizanteme

Un desert bun tare,care poate constitui si o gustare de pus in ghiozdanel piticilor la gradinita sau la scoala. Reteta este preluata de pe culinar.ro si apartine Danezei.13

Ingrediente

        Aluat:
  • 500gr faina
  • 60gr grasime vegetala(eu am pus unt)
  • un cubulet de drojdie
  • 200-300ml lapte caldut
  • un ou
  • 3linguri zahar
  • sare(putina)
         Crema:
  • 50gr nuca macinata(eu nu am avut migdale,cum scrie acolo)
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 20 g cacao    

Mod de preparare

Aluatul: am facut o maia din drojdie,o lingurita de zahar si una de faina,amestecate cu putin lapte cald. Am cernut faina si am pus maiaua in mijlocul ei pt 10minute. Am adaugat apoi, pe rand, restul ingredientelor si am framantat un aluat. Iese tare elastic si bun. L-am lasat la crescut o ora, timp in care am facut crema: am amestecat bine oul cu untul si zaharul si apoi am pus si restul ingredientelor si am amestecat bine, apoi am bagat la frigider.

 Cand aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru presarat cu faina, formam bilute, le aplatizam si punem in mijlocul fiecareia o lingurita de crema. Adunam la loc aluatul "impachetand" crema. Aplatizam iar si taiem cu un cuter, "petale"(am taiat cate imi era mai comod, ca le-am facut micute; lasati loc in mijloc pt a presara susanul) Rasucim frumos cu taietura in sus fiecare "petala" , toate in acelasi sens, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut si  punem in mijloc cate putin susan.

le introducem la cuptorul incins pt aproximativ 20minute. Se coc destul de repede si sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Postat de susu

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta...

Citeste continuarea

Crizanteme cu migdale

Postat de Anamaria7

Crizanteme cu migdale

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2009, 10:29
Ce frumusele sunt!
la 16.10.2009, 11:28
Foarte frumoase ti-au iesit!
la 16.10.2009, 12:12
Suuper arata! Dar cred ca mi-ar fi mila sa le mananc pentru ca le stric forma!
la 16.10.2009, 12:36
te felicit pentru decorul original al mancarii arata tare bine. francezii din alsacia si nemtii in general, dar si nordicii le fac mai mici si le pun langa ceai ori cafea, le umplu cu ciocolata si pun de-asupra glazura alba dulce... o minune din bucataria germano-franceza de la granitele a doua lumi care nu s-au inghitit niciodata, dar si-au amestecat bucatariile
la 16.10.2009, 13:00
trebuia sa treci crizantemele la ingrediente

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking