Ingrediente
- 4-5 cartofi mai mari
- 2 oua
- o ceapa
- 150 g ciuperci proaspete sau conservate
- sare, piper, patrunjel, 3 lg de ulei de masline
- ( reteta originala prevede si o mana de nuci maruntite...eu nu am pus, mi-a fost teama de gust, sincer....)
- pesmet
- + ulei de arahide sau de porumb pt prajit crochetele
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se sareaza putin, se pune patrunjel verde tocat si se dau la racit.
Peste cartofii razuiti se adauga ouale ( si nucile, cine are curaj....), putina sare si piper si se framanta foarte bine. Se ia 1 lingura de compozitie si se aplatizeaza bine in palma, la mijloc se pune 1 lingurita din compozitia de ciuperci si se acopera apoi bine ciupercile. I se da o forma aproximativ dreptunghiulara si se dau apoi prin pesmet si se dau la copt in ulei incins, intorcandu-se bine pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de friptura, eu am ales de data aceasta pe cea de curcan, facuta doar sub capac, cu sare, piper, telina si usturoi. Merg insa foarte bine si simple. Sunt bune calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|