Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 ceapa
- 7 felii de paine
- jumatate de lingurita de nucsoara
- sare
- piper
- ulei de masline
- 150 g faina alba
- 300 ml apa minerala
- 300 g pesmet
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
1. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem in tigaie la calit cu putin ulei de masline. Spalam spanacul, il mai maruntim putin si il punem peste ceapa cu putina sare, acoperiti cu un capac. Amestecati din cand in cand si lasati sa scada toata zeama.
2. Inmuiem feliile de paine in apa, le stoarcem si le dam pe robot. Punem intr-un bol painea, spanacul, sare, piper si nucsoara. Amestecam si daca e prea moale mai adaugati pesmet.
3. Pregatim intr-un bol o compozitie de faina si apa minerala, amestecam cu un tel,s a nu faca cocolosi, punem si putina sare. Trebuie sa fie o compozitie putin mai groasa ca cea de clatite.
4. Punem o tigaie la incins cu ulei de floarea soarelui si intre timp facem crochetele. Le dam prin aluat si apoi prin pesmet si le punem la prajit.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de spanac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|