Croissant cu ciocolata si caramel

Postat de laylalala in Mancare copii
6 Iun 2010 | 7359 vizualizari
Croissant cu ciocolata si caramel

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere

Pentru umplutura

  • 50 gr caramele moi cu lapte, tocate
  • 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti)
  • 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de lapte, plus pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Varza murata calita cu bulion

Postat de MotanLaOale

Varza murata calita cu bulion

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.  Se pune untura intr-o cratita si se topeste.   Se pun toate...

Citeste continuarea

Tort cu piersici si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu piersici si capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.  Se umezeste o tava lata de cozonac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2010, 14:43
delicioase cu siguranta
la 06.06.2010, 23:54
hmmm astea usnt pt noi cu asa cioco in ele
la 08.06.2010, 13:56
Chair daca nu mai sunt un copil poftesc si eu la asa bunatate
la 29.07.2010, 19:32
bun-bun....vreau si eu...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking