Ingrediente
- 300 gr prune (cantarite fara samburi)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura margarina pt uns tava
- Pt crumble:
- 60 gr unt
- 60 gr zahar
- 60 gr faina
- Aceste cantitati sunt pentru o tava mica (aprox 20/15 cm)
Mod de preparare
Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.
Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.
In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii.
Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt sau margarina si punem prunele in ea.
Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.
Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|