Cuburi ciocolatoase

Postat de miha in Prajituri
30 Iun 2009 | 3955 vizualizari
Cuburi ciocolatoase

Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. :) N-am poze pas cu pas...n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala...:)))

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine...

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.


Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu glazura de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownie cu mascarpone si caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Brownie cu mascarpone si caramel

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu cirese si crema de branza

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2009, 00:12
ciocoholiciiilor, daca vede irina ...
la 01.07.2009, 11:04
Eu zic sa respecti dependenta Irinei si sa-i faci o surpriza...
la 07.07.2009, 23:53
Am vazut deja...
Acum nu-mi ramane decat sa astept surpriza!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking