Ingrediente
- 1 pachet foi de pandispan( 4 foi)
- Pentru crema:
- 1 litru lapte
- 100 g. amidon- 4 linguri zahar
- 100 g. ciocolata alba
- 250 g. unt sau margarina Rama la temp. camerei
- 150 g. zahar pudra
- Pentru glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g. unt sau margarina Unirea
Mod de preparare
Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o:
Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam. Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu lapte (by Laura Sava)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|