Ingrediente
- Crema de lapte :
- 1 litru lapte
- 100 gr. amidon
- 4 linguri zahar
- 100 gr. ciocolata alba
- 250 gr. margarina la temp. camerei
- 150 gr. zahar pudra
- Glazura :
- 200 gr. ciocolata cu lapte
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 gr. margarina
- Blat:
- Am folosit foi de piscot din comert
Mod de preparare
CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit.
Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte
GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Am avut 4 foi si am pus de 4 ori crema+ glazura.
Am adunat multa crema+glazura de pe margini, le-am amestecat si am facut niste tentative de aveline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Cuburi de lapte"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|