Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava

Postat de alinutza1983 in Prajituri
7 Iul 2011 | 13945 vizualizari
Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava

Am incercat prajitura Laurei Sava cu visine- pentru ca deja de clasicul pandispan m-am cam plictisit! Impresia generala : fabuloasa! un blat super -bun care se preteaza la o multime de alte fructe ( ca tot suntem in sezonul lor!)

Ingrediente

  • -1 kg. visine
  • - 100 g. unt
  • - 125 g.zahar
  • - 3 oua
  • - 180 g. faina
  • - 70 g. amidon
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1-2 linguri lapte

Mod de preparare

1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja de lamaie, si in final laptele!

 2. Blatul se aseaza intr-o tava deja tapetata cu hartie de copt sau doar cu unt si faina, apoi se niveleaza si la final adaugam peste visinele scurse de zeama! eu am testat si 2 forme dragalase de briose de la revista si mi s-a parut acest aluat perfect si pentru briose! ta-na- na!

3. Dam totul la cuptorul incins in prealabil cu cca 10 min inainte, la foc mediu cam 30-35 minute!

4. Cand este gata prajitura se lasa la racit , apoi se portineaza si , in momentul servirii se machiaza cu niste zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 13:19
prima
la 07.07.2011, 14:11
A doua
la 07.07.2011, 14:27
iti lasa gura apa de cand caut si eu tava din asta in forma de inima detasabila si nu gasesc
la 07.07.2011, 14:36
n-am visine
la 07.07.2011, 14:38
da am cirese

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking