Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa in Prajituri
23 Aug 2014 | 20320 vizualizari
Cuburi "Kinder Pingui"

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

Ingrediente

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Foi:

Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.

Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.

Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.

Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.

Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.

Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.

Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.

Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.

Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.

Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.

Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.

Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)

Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)

Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .

Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si nuca

Postat de mirela0911

Prajitura cu mere si nuca

Se spala merele, se curata de coaja si se  taie cubulete  mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un  bol   se mixeaza  ouale...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de RODIMUR

Desert Portokalopita

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2014, 16:06
Ador prajitura asta!!
la 23.08.2014, 16:07
super
la 23.08.2014, 16:07
la 23.08.2014, 16:14
Ce bunatate
la 23.08.2014, 16:21
Minunate, ca de obicei!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking