Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa in Prajituri
23 Aug 2014 | 20304 vizualizari
Cuburi "Kinder Pingui"

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

Ingrediente

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Foi:

Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.

Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.

Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.

Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.

Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.

Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.

Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.

Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.

Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.

Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.

Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.

Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)

Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)

Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .

Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu capsuni

Postat de caroline

Prajitura cu capsuni

Spalam capsunele ,le scurgem bine de apa,  indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime .  Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului...

Citeste continuarea

Gogosi - reteta video

Postat de Oana

Gogosi - reteta video

Laptele se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc, amestecand lejer, pana cand zaharul s-a topit si laptele s-a incalzit putin. Il lasam apoi la racit cat sa fie caldut si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2014, 16:06
Ador prajitura asta!!
la 23.08.2014, 16:07
super
la 23.08.2014, 16:07
la 23.08.2014, 16:14
Ce bunatate
la 23.08.2014, 16:21
Minunate, ca de obicei!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking